28. pjesnički memorijal Avdo Mujkić 2019

Manifestacija pod nazivom „Pjesnički memorijal Avdo Mujkić“, posvećena lukavačkom pjesniku, koji je živio od 1944. – 1991. u Puračiću, održat će se od 29. do 30.03.2019. godine u lukavačkoj Biblioteci. Otvaranje je planirano sutra u 10:30 sati izložbom umjetničkih slika autorice Valentine Ilijevske iz Sjeverne Makedonije, u nastavku će biti predstavljen Zbornika “Silasci u godine- Memorijal Avdo Mujkić”, te će biti uručene nagrade, zahvalnice i priznanja.

U 13 sati na mezarju “Ljuštak” u Puračiću odat će se počast pjesniku, položiti cvijeće i pročitati Avdini stihovi. Za 14 sati planirana je posjeta Posjeta puračkoj “Sehari” KUD-a “Puračić” gdje će se čitati recitali učesnika književnog konkursa. Na kraju prvog dana u 17 sati bit će upriličen okrugli sto na temu lik i djelo Avde Mujkića i lukavačkih pjesnika Jusufa Begića i Atifa Kujundžića.

Drugog dana planirana je posjeta turističkih destinacija na području općine Lukavac i Tuzlanskog kantona.

Pokrovitelj XXV Pjesničkog memorijala Avdo Mujkić je Općina Lukavac, a organizovan je u saradnji JU“Javna biblioteka“ Lukavac i grupe „Lucido“. Akcija Online, MIRTV HD Europa i RTV Lukavac su medijski sponzori ove manifestacije.