Konsultacije o unapredjenju okruženja za rad mjesnih zajednica - Gradska uprava Doboj

Kao rezultat konsultacija u toku jula i početkom avgusta projektnog tima i odgovornih osoba u Gradskoj upravi, prvenstveno Odjeljenje za privredu i društvene djlatnosti, Odjeljenje za Evropske integracije, za strateško planiranje u Doboju su održane konsultacije o unapredjenju okruženja za rad mjesnih zajednica. 

Na sastanku je prisustvovalo više od 50% mjesnih zajednica čiji predstavnicisu iznijeli probleme sa kojima se suočavaju gradjani u mjesnim zajednicama, nezadovoljstvu i apatiji koja je razumljiv odgovor gradjana na nemogućnost da budu dio promjene i da se njihov glas čuje medju odbornicima. Sastanku su prisustvovali i predstavnici opštine Stanari i Teslić te je razmjena iskustava doprinijela kvalitetu njihovih preporuka.

Projekat  Savjet mjesnih zajednica  se implementira  uz podršku  regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira    Centar za promociju civilnog društva (CPCD) BiH, Center for Research and Policy Making (CRPM) Sjeverna Makedonija i Institute for Democracy and  Mediation (IDM) Albanija, a finansijski podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.